Buiten zijn is enorm belangrijk voor kinderen

Het is erg belangrijk voor kleine kinderen om genoeg buiten in de zon te zijn. Want buiten in de zon kun je vitamine d binnen krijgen. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Zonder vitamine d ontwikkelt een kind zich dus minder goed. Ook maakt een kind kans op vervelende bijwerkingen als het geen vitamine d krijgt. Buiten komen is de belangrijkste manier om deze vitamine binnen te krijgen. Als je weinig tot niet buiten komt, kun je erg vervelende bijwerkingen krijgen die bovendien chronisch kunnen zijn.

Er zijn verschillende manier waarop je Vitamine d kan binnen krijgen. De twee makkelijkste manieren zijn met voedingssupplementen en door het eten van vette vis of margarine. Deze twee manieren zijn de makkelijkste twee om aan genoeg vitamine d te komen, omdat je deze twee manieren zelf kan beïnvloeden. Toch voldoen ze niet in alle behoefte van vitamine d. De moeilijkere manier om vitamine d binnen te krijgen is één manier die op geen enkele andere manier is te vervangen. Voedingssupplementen vervangen veel, maar de variant die je via de zon binnen krijgt is onvervangbaar.

Het is voor een kind daarom belangrijk om genoeg buiten te zijn. Een kind moet daarom elke dag tussen elf uur ’s morgens en drie uur ’s middags met onbedekte handen en een ongedekt gezicht minstens een half uur buiten komen. Alleen als een kind zoveel buiten komt krijgt het genoeg vitamine d binnen. Een schommel kopen is een goede stimulans voor een kind om naar buiten te gaan. Zeker een schommel hout is een goede optie. Want houten schommels geven nu eenmaal iets meer sfeer in een tuin dan een schommel van plastic of rubber. Uiteindelijk gaat het niet om de schommel maar gaat het er om of het kind buiten komt zodat ze genoeg vitamine d binnen krijgen.

Reacties zijn gesloten.