Coding and Marking

Coding and marking is een ding wat ik zelf echt totaal niet begrijp. Dat laat ik liever aan de professionals over die er wél wat van begrijpen. Ik ben zelf nooit zo’n technisch persoon geweest. Ik ben opgegroeid in een familie met mensen die vooral geïnteresseerd zijn in communicatie en marketing. Mijn broer is wel een technisch persoon. Hij heeft vwo gedaan en studeert nu aan het HBO om kapitein te worden. Hij is geslaagd met vakken zoals natuur- en scheikunde en hogere wiskunde. Zelf heb ik ook een natuur-profiel gekozen, maar nu ik klaar ben met de HAVO ben ik erachter gekomen dat dat totaal niet bij mij past.

Ik ben meer geïnteresseerd in geschiedenis en mensen. Hoe kan je het beste contact leggen met mensen en hoe kan je hen (en jezelf) verder helpen na een probleem zijn tegen gekomen. Als je mij een kabel printer voor zet, zou ik niet weten wat ik moet doen. Als je mij een stelling voorlegt over de maatschappij, schrijf ik binnen een uur vier pagina’s aan voor- en tegenargumenten voor je.

Het is natuurlijk oké dat ik beter ben in iets anders dan mijn broer. Als dat niet zo zou zijn zouden we helemaal hetzelfde zijn. Daarom is het oké dat we allemaal ergens anders goed in zijn. Als iedereen een dokter zou zijn, wie zou dan een brandweerman zijn? Het meest belangrijke om te doen in je leven is het volgen van een passie. Iedereen heeft er blijkbaar een. Ik ben die van mij nog niet tegen gekomen helaas, maar ik weet dat ik het nog wel ga vinden. Ik heb daar nog een heel leven voor.

Dus ook al is de een beter in iets dan de ander. Maak je daar geen zorgen over, want iedereen heeft een vaardigheid die nodig is in de wereld.

Reacties zijn gesloten.