Is automatische deuren onderhoud wettelijk verplicht?

Automatische deuren worden bij veel bedrijven gebruikt als toegangsweg voor personen, goederen en voertuigen. Om de veiligheid van personeel te kunnen waarborgen is het dan ook belangrijk dat de automatische deuren goed functioneren. Maar is het dan ook verplicht om deze jaarlijks te laten keuren en onderhouden? Het antwoord op deze vraag is ja. De Nederlandse wet en Arbowet hebben het wettelijk verplicht om automatische deuren, toegangshekken en docksystemen van bedrijven jaarlijks te laten keuren en onderhouden. Dit om een veilige werkomgeving te creƫren.

Automatische deuren onderhoud

Om te voldoen aan de wettelijke eisen moeten bedrijven automatische deuren jaarlijks laten onderhouden door een gecertificeerde onderhoudsspecialist. ROMASS Business is al jaren de reparatie en onderhoudsspecialist van alle merken en types industriedeuren, toegangshekken en docksystemen. Al onze monteurs zijn professioneel opgeleid en worden elk halfjaar bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste regels omtrent het keuren van bedrijfsdeuren. Zo voldoet u aan de wettelijke eisen wanneer u een onderhoudscontract afsluit bij ROMASS Business.

Wat houd een onderhoudscontract in bij ROMASS Business?

Bij het afsluiten van een onderhoudscontract bij ROMASS Business ontvangt u jaarlijks keuring en onderhoud aan uw automatische deuren. Een monteur komt op de vooraf besproken dag naar uw bedrijf om de deuren te keuren. De monteur controleert de verschillende onderdelen van een deur zoals, de loopwielen, kabels, motor, veerspanning en nog veel meer om te kijken of de deur voldoet aan de wettelijke eisen. Indien er onderdelen zijn die niet voldoen aan de normen gaat de monteur deze onderdelen repareren zodat ze wel voldoen aan de wettelijke eisen. Indien een onderdeel zodanig is versleten dat hij niet meer gerepareerd kan worden, wordt deze vervangen door een nieuw onderdeel. Al onze monteurs beschikken over een servicebus met een ruime voorraad van reserve onderdelen van alle merken deuren.

Hoe kan ik aantonen tijdens een inspectie dat de deur onderhouden is?

Het kan voorkomen dat u een inspectie krijgt om te controleren of uw deuren voldoen aan de wettelijke normen en of ze jaarlijks. zijn onderhouden. Bij ROMASS Business ontvangt u na afloop van een onderhoudsbeurt een keuringssticker waarop is aangegeven op welke datum de deur is gecontroleerd en gekeurd. U kunt tijdens een inspectie aangeven wanneer de deur is gekeurd en door welke partij.

Voordelen van een onderhoudscontract

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om bedrijfsdeuren en automatische deuren te onderhouden levert het ook een aantal voordelen op. Jaarlijks onderhoud zorgt ervoor dat de deuren in topconditie blijven waardoor de kans op een storing verkleind. Daarnaast zorgt automatische deuren onderhoud voor kostenbesparing en de levensduur van de deur wordt verlengd. Indien er toch onverhoopt een storing optreedt kunt u gebruik maken van onze 2 uur storingsdienst in geval van kritische storingen.

Voor meer informatie over onze onderhoudscontracten kunt u contact met ons opnemen of een kijkje nemen op onze website.

Reacties zijn gesloten.