Je huiskamer netjes houden

Of je net op jezelf woont of al jaren lang een eigen huis hebt: het blijft moeilijk om alles netjes en schoon te houden. Vooral de woonkamer is lastig om geordend te houden, omdat je er zo veel bent. Door er in te leven wordt het vanzelf vies en rommel begint zich vanzelf op te hopen, zonder dat je dat wilt. Heb je hier ook last van? Lees dan dit artikel met een aantal handige tips.

Het grootste probleem met rommel is vaak dat dingen geen plek hebben. Je weet niet waar je iets moet laten en daarom leg je het maar ‘even op de tafel’, in de hoop dat je het later op gaat ruimen, maar voordat je het weet, ligt je hele tafel vol. Daarom kan het helpen om een hele dag uit te trekken en de kamer helemaal in te delen zoals jij het wilt. Haal alle lades en kasten leeg en geef alle spullen een logische plek. Als je in de toekomst iets hebt gebruikt, weet je waar je het terug kunt leggen, want nu heeft het een eigen plek.

Om goed schoon te kunnen maken, moet je natuurlijk ruimte hebben. Je kunt geen vloer stofzuigen als er allerlei troep op de grond slingert. Zorg dus dat de vloer zo veel mogelijk vrij is, anders gaat er allerlei stof ophopen. Zorg dat je minstens twee keer per week de kamer stofzuigt, want een huiskamer wordt snel stoffig.

Een kamer ziet er snel niet netjes uit als de meubels niet in goede staat zijn. Vooral een bank is een opvallend meubel in de kamer, waarvan je wilt dat het er mooi uitziet. Is de bank zijn levendige kleur over de jaren heen verloren? Geen nood, want dit kun je gemakkelijk verven. Je kunt angelus leerverf kopen en vervolgens het leder verven.

Reacties zijn gesloten.