Kerstboomonderhoud

Veel mensen hebben thuis rond de feestdagen versierde kerstbomen staan. Maar, hoe verzorg je deze dennenboom nou het best? Je wilt natuurlijk dat jouw mooie boom het zo lang mogelijk volhoudt. In dit artikel bespreek ik een paar tips over hoe je jouw kerstboom het beste verzorgt.

Ten eerste is het belangrijk om jouw boom de tijd te geven om te acclimatiseren. Bomen komen vaak uit de kou en moeten dus even wennen aan de warme temperaturen binnenshuis. Het advies is dan ook om de boom een dag te laten wennen voordat u deze optuigt. Zaag hiervoor ongeveer vijf centimeter van de onderkant af en zet de boom in een emmer met water. Op deze manier zuigt de boom zich vol met water en kan hij rustig wennen aan het verschil in temperatuur.

Ook is het belangrijk dat uw boom stevig staat. Hiervoor zijn er diverse kerstboomstandaarden op de markt. De beste standaard is er een met een schroefsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de boom extra stevig staat, maar voorkomt ook dat bijvoorbeeld uw kinderen per ongeluk de boom losmaken. De meeste standaarden zijn uitgerust met een waterreservoir. Deze dien je ongeveer een keer in de twee dagen bij te vullen. Zo komt je boom nooit zonder water te zitten.

Er is natuurlijk ook nog een andere optie: de kunstkerstboom. Deze boom hoef je niet te laten acclimatiseren, heeft geen water nodig en laat geen naalden vallen. Voor sommigen klinkt dit als de ideale oplossing. Op de lange termijn kan het je ook nog eens veel geld schelen, want een kunstkerstboom gaat vaak jaren mee. Versier je kunstkerstboom met lampjes, slingers en ballen en het geeft net zo’n knus gevoel als dat je krijgt van een echte kerstboom! De kunstkerstbomen zien er bovendien steeds echter uit, waardoor het bijna niet meer opvalt dat je geen echte kerstboom in huis hebt staan.

Reacties zijn gesloten.