Laat telefonische bereikbaarheid niet langer linksliggen

Tegenwoordig wordt het je niet lastig gemaakt om in contact te blijven met elkaar. Je kunt elkaar een foto sturen met een korte tekst die weer na enkele seconden is verdwenen. Het schijnt heel populair te zijn. Ook ben je constant verbonden via facebook, twitter of Instagram. Het zijn allemaal manieren van verbondenheid.

Bedrijven hebben dat ook opgemerkt dat de klant steeds vaker gebruik maakt van nieuwe platformen voor communiceren. De ontwikkelingen vliegen je om de oren dus het is nog een hele klus om de nieuwe ontwikkelen als onderneming bij te kunnen houden. Toch wil je altijd de beste service kunnen beiden naar je klanten en doelgroep, ook al betekent dat het aanmaken van een Instagram account om in contact te kunnen blijven.

Veel gebruikers kiezen daarom ervoor om te communiceren met de onderneming via social media. Het is namelijk erg gemakkelijk iets te plaatsen op facebook of twitter gericht aan de onderneming. Vaak zorgt het voor een ontzettend sneller reactie naar de gebruiker, omdat de ondernemingen vaak veel waarde zijn gaan hechten aan hun online bereikbaarheid.

Hoewel veel mensen verbonden zijn via social media kiest nog steeds een grote groep voor de telefonische aanpak. Een afspraak maken toch veel mensen nog graag via een telefonisch gesprek. Uit onderzoek bleek daarom ook dat 56% van de mensen nog steeds een afspraak telefonisch maakt.

Het probleem is dat bedrijven dit vaak links laten liggen, die zijn vol gestort op de social media dat zij niet meer genoeg rekening houden met telefonische bereikbaarheid. Veel ondernemingen lopen daarom duizenden euro’s aan omzet mis omdat ze deze service niet kunnen bieden.

Om dit gemakkelijk op te  lossen kun je de dienst uit besteden aan een telefoonservice. Het is dan alleen een antwoordservice. De beller krijgt altijd dezelfde telefoniste aan de lijn waardoor het bedrijf een professionele indruk krijgt. Daarnaast hoeft u nooit meer een telefoontje te missen.

Reacties zijn gesloten.