Tuinmeubelen verzekeren: waar je op moet letten

Heb je een waardevolle tuinset, loungeset, tuintafel of andere tuinmeubelen aangeschaft? Dan is het verstandig om die te verzekeren. In de meeste gevallen geeft je inboedelverzekering dekking. Wel is het handig om het een en ander na te kijken en door te geven.

tuinmeubelen

Dek je tuinmeubelen in

Het gaat natuurlijk niet alleen om de planten of bloempotten in je tuin of op je balkon. Ook jouw kostbare tuinmeubelen, tuingereedschap en wasgoed aan de waslijn kunnen worden meegenomen of worden beschadigd. Gelukkig biedt bijna elke allrisk of extra uitgebreide inboedelverzekering dekking van die kostbare spullen in je tuin of op je balkon. De dekking wordt geboden bij diefstal en vandalisme. Voor storm- en diefstalschade ben je in de meeste gevallen niet gedekt. Ga dat daarom even na bij je verzekeraar!

Heb je een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking? Zorg dat je dan de juiste waarde van je tuinmeubilair en andere spullen doorgeeft aan de verzekeraar. Ook als je net nieuwe, dure tuinmeubelen hebt aangeschaft is het handig om dit aan de verzekeraar te laten weten. Het heeft namelijk effect op de verzekerde waarde van je inboedel.

Wel of geen speciale tuinverzekering?

Ook bestaat er sinds kort een nieuwe verzekering. Deze kan je speciaal voor je tuin aanschaffen, de tuinverzekering. Deze geeft ook dekking voor storm- en diefstalschade. In Nederland kan dit daarom nog wel eens van pas komen. Heb je erg veel en waardevolle spullen in je tuin staan? Dan is het misschien een optie. En anders kun je het prima bij de uitgebreide inboedelverzekering houden!

Reacties zijn gesloten.