Wat je moet weten over teksten laten schrijven voor je website

Teksten laten schrijven is vaak slimmer dan het zelf doen. Elk bedrijf heeft voordeel bij een website die er goed uitziet. Het is meestal het eerste wat potentiële klanten van het bedrijf te zien krijgen. Tegenwoordig is het vaak zelfs de manier waarop mensen een bedrijf vinden. Daarmee is de website een belangrijk visitekaartje voor een bedrijf of organisatie. Een website is natuurlijk meer dan een verzameling afbeeldingen. De teksten zijn zeker zo belangrijk. Goede teksten voor websites zijn niet alleen makkelijk om te begrijpen en prettig om te lezen, maar ook op zo’n manier geschreven dat zoekmachines jouw website weten te vinden en boven die van concurrenten plaatsen.

 

SEO teksten laten schrijven

SEO staat voor search engine optimalization. Er wordt mee bedoeld dat een website zo wordt ingericht, dat de bekende zoekmachines de inhoud van de website herkennen en relevant achten voor een ingevoerde zoekopdracht. Teksten spelen hierbij een belangrijke rol. Als een klant op zoek is naar, bijvoorbeeld, ‘tapijten in Groningen’, dan zal de zoekmachine teksten waarin meerdere malen de steekwoorden ‘tapijten’ en ‘Groningen’ dicht bij elkaar voorkomen beter vinden passen, dan teksten waar dat minder het geval is. Vaak kiezen bedrijven ervoor deze teksten niet zelf te schrijven maar te bestellen bij gespecialiseerde bureaus.

 

Spelregels voor teksten voor websites

Toen zoekmachines nog niet zo geavanceerd waren als nu, was het bovenstaande voorbeeld één van de weinige dingen waar naar gekeken werd. Slimme bouwers van websites verborgen daarom op een website teksten die alleen de zoekmachine kon zien en bijvoorbeeld alleen een paar honderd keer de woordcombinatie ‘tapijten Groningen’ bevatten. Om deze vorm van misleiding van de zoekmachine tegen te gaan, zijn er steeds meer criteria bijgekomen. Webteksten als in bovenstaand voorbeeld zorgt nu juist voor een lage plaatsing op de lijst met resultaten.

 

De ideale tekst voor je websites

Zoekmachines zijn nu in staat een echte tekst te onderscheiden van een tekst die alleen bedoeld is voor een zoekmachine. De beste tekst voor een website is dus een tekst die echt over de steekwoorden gaat en deze verspreid over de paragrafen vermeldt. Dit maakt de tekst zowel interessant voor bezoekers als goed herkenbaar voor zoekmachines. Het schrijven van een dergelijke tekst kun je natuurlijk zelf doen, maar over het algemeen is het sneller en eenvoudiger om voor een goede website de teksten te laten schrijven.

Reacties zijn gesloten.