Werkstress

Tegenwoordig hoor je vaak weleens iemand uit je omgeving die te maken heeft of heeft gehad met problemen op de werkvloer. Soms kan de druk te hoog zijn of heerst er onrust op de werkvloer. Vaak zie je bij bedrijven dat dit gebeurt in onzekere tijden. Zoals een jaar of 10 jaar geleden tijden de financiële crisis die ons land, en vele andere landen trof.
Mensen zijn dan vaak bang hun baan te gaan verliezen en raken erg gestrest. Of vanwege de hoge kosten en de lage inkomsten va bedrijven laten ze menen ontslaan, zodat de kosten omlaag gaan. De druk bij de mensen die wel mogen blijven neemt dan toe. Voor bedrijven is het dan belangrijk om goed te zorgen voor hun personeel, maar dat is vaak lastig. Niet iedereen vind het makkelijk om aan te geven wanneer er iets dwarszit en aan andere kan je vaak niet goed zien of er iets mis is. Als persoon zijnde is het voor jezelf ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in zo’n geval. Het is verstandig om naar een specialist te gaan voor goede hulp. Loop in zo’n geval eens binnen bij bijvoorbeeld bij een psycholoog haarlem om een gesprek aan te gaan en te kijken of ze je kunnen helpen bij het verwerken van de werkdruk of om juist naar structurele oplossing te gaan zoeken.

Vaak zijn er meerdere soorten therapieën die je kun helpen bij je problemen die zich voor doen op het werk. Zo heb je de emdr therapie amsterdam. Deze therapie is bedoeld voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een verschrikkelijke ervaring, zoals een zwaar ongeluk, geweld of seksuele nare ervaringen. Het staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Wil je meer te weten komen of wat je moet doen als je problemen op de werkvloer hebt of wanneer je een nare ervaring hebt meegemaakt? Kijk dan eens op piekerpoli.nl.

Reacties zijn gesloten.